У Пентагоні підрахували кількість ядерних боєголовок у рф та Китаї

У Пентагоні підрахували кількість ядерних боєголовок у рф та Китаї

російська федерація має у своєму арсеналі 4489 ядерних боєголовок, в Китаї їх кількість перевищує показник у 500 одиниць. США ж станом на зараз має у запасі 3700 ядерних боєголовок, йдеться у свіжому звіті американського оборонного відомства, на дані якого посилається Reuters.

Пентагон прогнозує, що до 2030 року арсенал КНР збільшиться до більш як 1000 боєголовок.

У відомстві підрахували, що з наявних запасів у США розгорнуто 1419 стратегічних ядерних боєголовок, в росії  - 1550 

"Ми бачимо, що КНР продовжує досить швидко модернізувати, диверсифікувати та розширювати свої ядерні сили. Те, що вони роблять зараз, якщо ви порівняєте це з тим, що вони робили близько десяти років тому, це справді набагато перевершує все це з погляду масштабу та складності", - розповів ЗМІ високопоставлений представник США під час брифінгу.

Також у документі зазначається, що за рік китайський флот, до якого входять як надводні, так і підводні човни, зріс з 340 до 380 кораблів. 

Нагадаємо, у цьогорічному звіті Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), опублікованому у червні, вказано, що США та росія разом володіють майже 90% всієї ядерної зброї світу. Арсенали обох країн упродовж року практично не зазнали змін, однак, як наголосили експерти, "прозорість значно знизилася внаслідок війни в Україні". За даними звіту, у США станом на січень 2023 року було розгорнуто 1770 одиниць ядерної зброї, у рф - 1674 року. Далі на ними у рейтингу розташувались Франція (280) та Британія (120).

Як писав "Ми-Україна" раніше, 18 жовтня Держдума рф відкликала в трьох читаннях ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ). В українському МЗС назвали цей крок черговою спробою росії посилити ядерний шантаж

Головне