У Парижі заворушення через загибель підлітка: подробиці

У Парижі заворушення через загибель підлітка: подробиці

У Парижі у передмісті почалися серйозні заворушення у зв’язку із загибеллю 17-річного водія, якого поліція через непорозуміння застрелила під час зупинки для дорожного контролю.

Про це повідомило видання Le Figaro. Як зазначається, заворушення почалися із акції протесту під відділком поліції у передмісті Нантер. Воно знаходиться на захід від французької столиці.

Пізніше протестувальники почали палити сміттєві баки та авто, а також будувати барикади. Заворушення поширилися і на cусідні містечка, у тому числі Мант-ла-Жолі. Там люди підпалили приміщення мерії.

Крім того, поліція застосувала проти натовпумітингувальників сльозогінний газ і гумові кулі. Наразі відомо про 15 травмованих.

Заворушення спровокував смертельний інцидент, який стався вранці у вівторок, 27 червня. Мотопатруль зупинив для перевірки авто із трьома людьми. Видання France Info проаналізувало відео інциденту і побачило, що поліцейський тримав свою зброю на рівні дверей водія. Хлопець різко натиснув на газ і спробував втекти. У цей момент у нього вистрелили з близької відстані.

Поліцейського, який вистрелив, взяли під варту за підозрою у вбивстві. Міністр внутрішніх справ Жераль Дарманен заявив, що ведеться розслідування для з’ясування всіх обставин. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Токійському палаці в Парижі відвідувач пошкодив картину швейцарської художниці Міріам Кан Токіо. Вона була створена після побачених мисткинею фотографій зі звільненої від російських окупантів Бучі.

У Парижі 21 червня прогримів прогримів потужний вибух. Відомо, що у центрі столиці Франції стався потужний вибух через витік газу. У результаті цього у місті горить декілька будівель.

Головне