У Парижі забороняють акції протесту проти насильства з боку поліції

У Парижі забороняють акції протесту проти насильства з боку поліції

У Парижі забороняють проведення акції протесту проти насильства з боку поліції. Таке рішення ухвалили через тиждень після того, як по Франції пройшли заворушення, спричинені вбивством підлітка в Іль-де-Франс.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, департамент поліції Парижа заявив, що він заборонив заплановану на суботу, 8 липня, демонстрацію на площі Республіки. Рішення прийняли через ризик для громадського порядку, посилаючись на "напружену обстановку".

Влада і політики країни, включно з президентом Емманюелем Макроном, заперечують наявність інституційного расизму в правоохоронних органах країни.

При цьому поліція опинилася під пильною увагою громадськості після того, як 27 червня офіцер поліції застрелив Наеля М. Це сталося під час зупинки транспорту. 17-річний підліток керував спортивним автомобілем без прав.

На цих вихідні в кількох великих містах Франції, зокрема в Марселі та Страсбурзі, було заплановано нові демонстрації у зв'язку з убивством хлопця.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Франції Асоціація мерів міст закликала громадськість та посадовців зібратися біля ратуш по всій країні в понеділок, 3 липня, проти заворушень. Мери хочуть продемонструвати масовий спротив насильницьким протестам. Як зазначається, заклик до “мобілізації громадян задля повернення до порядку” пролунав після того, як будинок одного з мерів у передмісті Парижа Л’Аї-ле-Роз був протаранений палаючим автомобілем.

Напад, внаслідок якого була поранена дружина мера, викликав масове обурення.

Головне