У парламенті Естонії закликали НАТО "прокидатися" після натяку рф на плани змінити кордон

У парламенті Естонії закликали НАТО

Очільник комітету із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон заявив, що НАТО час "прокидатися" і довести спроможність адекватно реагувати на загрози. Про це він повідомив у соцмережі Х.

Очільник комітету із закордонних справ парламенту Естонії Марко відреагував на матеріал у Moscow Times про проєкт документа, що свідчить про плани рф в односторонньому порядку змінити морські кордони країни з Литвою і Фінляндією в Балтійському морі.

Станом на зараз проєкт документа про який йде мова - зник з сайту правительства рф. 

Москва розглядає свою кампанію в Україні як частину битви за руйнацію визначеного Заходом світового порядку, і складова цієї стратегічної мети – підірвати авторитет НАТО. 

"Вже час союзникам у НАТО прокинутися і визначитися, якими симетричними або асиметричними кроками відповідати Росії. Інакше ми побачимо з боку росії нові провокації, які врешті можуть призвести до безпосереднього збройного конфлікту", – заявив Міхкельсон. 

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс у середу звинуватив Китай у наданні або підготовці до надання росії летальної зброї для використання у війні проти України. Про це повідомило видання Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в НЕК "Укренерго" оновили графік погодинних відключень світла на вечір 22 травня. За попереднім графіком, електроенергію повинні були почати вимикати споживачам з 20:00.

Головне