У Парижі відбувається урочиста церемонія відкриття літніх Паралімпійських ігор-2024

У Парижі відбувається урочиста церемонія відкриття літніх Паралімпійських ігор-2024

У Парижі ввечері 28 серпня відбулася урочиста церемонія відкриття літніх Паралімпійських ігор-2024, які триватимуть до 8 вересня. 

Збірні країн-учасниць йдуть Єлисейськими полями до площі Згоди.

Паралімпіада триватиме 12 днів, зібравши близько 4400 спортсменів з усього світу. Вони змагатимуться у 23 дисциплінах на 20 спортивних об'єктах Парижа та околиць.

Цього року українська національна паралімпійська збірна планує змагатися в 17 із 22 видів спорту – це рекорд в історії української паралімпіади.

Найбільша кількість українських паралімпійців буде представлена у плаванні (37), ще 28 параспортсменів виступлять у легкій атлетиці.

Нагадаємо, 23 червня світ відзначає Міжнародний Олімпійський день, а через місяць розпочнеться Олімпіада-2024. Де відбудуться Літні Олімпійські ігри 2024 року, основні дати та чим вони особливі, розповідає "Ми – Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, невдовзі після завершення Олімпіади-2024 спортивних поціновувачів чекає старт Паралімпійських ігор. "Ми-Україна" зібрали все, що потрібно знати про знакову спортивну подію, яка триватиме від 28 серпня по 8 вересня. 

Головне