У ПАР стався витік газу: від отруєння загинули щонайменше 17 осіб

У ПАР стався витік газу: від отруєння загинули щонайменше 17 осіб

У населеному пункті в Південній Африці стався витік газу. Щонайменше 17 осіб загинули внаслідок отруєння.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters із посиланням на голову уряду провінції.

"Розслідування триває, щоб визначити, який тип газу був під час аварії, що сталася в середу", - заявив прем'єр-міністр провінції Гаутенг Паньяза Лесуфі.

Чиновник відвідав місце трагедії, яке знаходиться поблизу Боксбурга, що на схід від Йоганнесбурга.

"Шістнадцять - це підтверджена кількість. Команда запевнила мене, що вони провели перерахунок", - пояснив Лесуфі. Напередодні ЗМІ повідомляли про 24 загиблих.

У соціальних мережах Лесуфі опублікував відео, де показано кілька циліндрів, встановлених на дерев'яних столах у халупі, покритій листами заліза. Прем'єр також поділився зображенням іншого циліндра, назвавши його джерелом витоку, однак, не надавши доказів своїх тверджень.

Крім того,  представник Служби з надзвичайних ситуацій муніципалітету Екурхулені, де сталася катастрофа, пов'язав трагічний випадок з незаконним видобутком корисних копалин. Про це також повідомляли в ЗМІ.

Лесуфі повідомив, що тіла жертв були знайдені по всій окрузі. Він додав, що наймолодшій загиблій дитині був лише один рік.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Франції, у східному департаменті Верхній Рейн, знайшли літак, який зник у середу, 5 липня, за невідомих обставин. Дві людини загинули. Як зазначається, літак, що прямував курсом з німецького міста Карлсруе до аеродрому Хабсхайм у східній Франції, зник з екранів радарів у середу вдень.

Головне