У пакеті допомоги від США будуть ракети ATACMS, - CNN

У пакеті допомоги від США будуть ракети ATACMS, - CNN

У новому пакеті американської військової допомоги Україні можуть бути далекобійні ракети Atacms. Про це повідомляє видання CNN.

"Під час брифінгів у Конгресі протягом останніх тижнів представники адміністрації зазначили, що США, ймовірно, вперше надішлють Україні Atacms великої дальності як частину нового пакета допомоги", – пише CNN.

Повідомляється, що мова про ракети великої дальності - до 310 кілометрів.

Важливо, що перший транш допомоги на суму 1 мільярд доларів США зможуть виділити протягом декількох днів, заявили в Пентагоні. У нього увійдуть боєприпаси для систем ППО, вибухівку та автівки Bradley.

Представник Білого дому відмовився коментувати зміст пакета.

Проте, там зазначили, що США "готові швидко надіслати військову допомогу Україні для задоволення її нагальних потреб у сфері бойових дій та протиповітряної оборони, щойно законопроєкт пройде Сенат і буде підписаний".

Нагадаємо, людиноподібні роботи розробки компанії Tesla на ім'я Optimus можуть надійти у продаж вже до кінця 2025 року. Про це засновник компанії Ілон Маск заявив під час конференції з інвесторами, пише Reuters. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо невдовзі після опівночі завдали ракетного удару по Харкову. Обстріл двома боєприпасами типу С-300 був здійснений близько 00:30 24 квітня, інформує прокуратура Харківської області. 

 

 

Головне