У Норвегії українським біженцям пропонують гроші для повернення додому: про яку суму йдеться

У Норвегії українським біженцям пропонують гроші для повернення додому: про яку суму йдеться

У Норвегії українські біженці можуть отримати фінансову допомогу на повернення додому. Про це йдеться на сайті норвезького Директорату в справах іноземців.

Відомо, що розмір допомоги становить 17 500 норвезьких крон, або 1500 євро. Відповідну заяву потрібно подати за 16 тижнів.

Влада Норвегії наголосила, що прийняття рішення людина обирає самостійно та залежить від безпекової ситуації, куди вона хоче повернутися.

"Щоб Директорат в справах іноземців виплатив фінансову підтримку для вашого повернення, ви повинні надіслати документацію про те, що ви подали повідомлення про виїзд із Норвегії. Це не потрібно робити одночасно з поданням заявки на фінансову підтримку для повернення, але перед поїздкою", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, якщо людина вирішть переїхати назад до Норвегії, кошти треба буде повернути повністю чи частково.

  • мине менше 12 місяців, треба буде повернути 15 000 норвезьких крон;
  • мине 18-24 місяців, треба буде повернути 5000 норвезьких крон.

Зазначається, що у Норвегії різко зріс потік українських біженців, але зростає число й тих, хто хоче повернутися до України.

Нагадаємо, що кожного дня близько 100-150 людей не мають можливості перетнути державний кордон, 20-30 з них намагаються зробити це незаконно.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські біженці, які повертаються з-за кордону, можуть розраховувати на виплати для ВПО від держави.

Головне