У Норвегії допускають можливість відправки військ в Україну

У Норвегії допускають можливість відправки військ в Україну

Норвегія не виключає відправку в Україну своїх військ. Про це заявив міністр закордонних справ країни Еспен Барт Ейде, пише Європейська правда.

За словами очільника норвезького зовнішньополітичного відомства, відправити війська в Україну можуть для надання підтримки та проведення навчань у довгостроковій перспективі. Однак про бойові підрозділи не йдеться, наголосив Ейде.

"Наразі ми не плануємо відправляти війська. Я не думаю, що в багатьох країн є такі плани. Але з іншого боку, в дуже довгостроковій перспективі я не думаю, що ми повинні в принципі щось виключати..." - заявив міністр закордонних справ Норвегії.

Водночас він додав, що жодна країна не має бажання вступати у війну. Однак Україні потрібна допомога, щоб завдати поразку рф.

"Ніякого бажання бути безпосередньою стороною у війні немає, тому що це може призвести до світової війни, якої бачити не хочемо", - зазначив Еспен Барт Ейде.

Як повідомляли "Ми-Україна", НАТО розглядає можливість створення п'ятирічного пакета допомоги для України на суму до 100 мільярдів доларів, який буде діяти незалежно від можливих політичних змін на Заході, включаючи можливу перемогу Дональда Трампа на виборах у США.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.