У Німеччині заявили про зростання активності російських агентів у Європі

У Німеччині заявили про зростання активності російських агентів у Європі

У Німеччині фіксують ріст активності пропаганди та агентів рф. Також у країні зростає загроза диверсій. Про це заявив очільник Федерального відомства із захисту конституції (контррозвідка) Томас Гальденванґ.

Німецький чиновник заявив, що наразі у ФРН "підвищений ризик" можливих актів російського саботажу. За його словами, росіяни активізували шпигунство за ІТ комунальних компаній.

"Ці (диверсійні – ред.) можливості є фактично доступними, їх також можна використовувати проти німецьких цілей і, перш за все, критичної інфраструктури", - зазначив Гальденванґ.

При цьому він додав, що російські спецслужби значно активізувалися з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Крім того Гальденванґ нагадав, що нещодавно з Європи вислали кілька сотень співробітників розвідувальних служб рф, тож доступ росії до інформації у Європі різко скоротився.

"Тепер вони змушені використовувати альтернативні методи, щоб задовольнити свій великий інтерес… Для Німеччини ризики зросли. Тут не може бути і мови про будь-яку наївність", - наголосив чиновник.

На думку Гальденванґа, росія намагається дестабілізувати демократичну систему в Німеччині, яка є однією з найстабільніших демократій у світі.

"Ця демократія зазнає дедалі більшого тиску…  Поширюється казка про те, що Кремль веде війну проти України також через те, що Захід порушив його власні безпекові інтереси", - наголосив німецький чиновник.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Україні у березні та квітні значно зросла кількість кібератак на комерційні компанії, що мають багато персональних даних українців.

Головне