У Німеччині 86% людей більшою чи меншою мірою негативно ставляться до росії: опитування

У Німеччині 86% людей більшою чи меншою мірою негативно ставляться до росії: опитування

У 24 країнах світу "Pew Research Сentr" провели дослідження, згідно з яким виявили, що погляди на росію переважно негативні. 

У середньому 82% опитаних сказали, що вони мають негативну думку про країну, у порівнянні з 15%, які сказали, що мають сприятливе ставлення.

У 19 країнах, більшість висловлює негативне ставлення до росії. В Австралії, Нідерландах, Японії, Польщі, Іспанії, Швеції, Великій Британії та США ця частка становить щонайменше дев’ять із десяти.

Найбільш негативно ставляться до росії у Польщі: 98% висловлюють негативне ставлення до рф.

З Європи найбільш прихильно до росії ставляться греки. Близько третини мешканців кажуть, що мають принаймні певну прихильність до країни.

Індія виділяється як єдина країна, де більшість (57%) має позитивне ставлення. Погляди також менш негативні в Індонезії, Кенії та Нігерії, де приблизно чотири з десяти кажуть, що мають сприятливу думку.

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, ставлення до російської федерації майже в кожній країні досягло рекордно низького рівня. Негативне ставлення в цих країнах збереглося в 2023 році, а також погіршилося в Німеччині, Ізраїлі та Іспанії.

В Аргентині, Бразилії та Південній Африці позитивні погляди на рф також знизилися після останнього опитування цих країн у 2019 році. Наприклад, в Аргентині частка тих, хто позитивно ставиться до росії, знизилася майже на 20%.

Погляди відрізняються залежно від віку: у дев’яти країнах люди віком до 40 років частіше мають прихильне ставлення до росії.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Велика Британія ввела санкції проти громадян росії, причетних до депортації українських дітей. Йдеться про 14 росіян.


Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.