У Німеччині завершилась підготовка другого потоку військових ЗСУ на ЗРК Patriot

У Німеччині завершилась підготовка другого потоку військових ЗСУ на ЗРК Patriot

В Берліні оголосили про завершення тривалого тренування ще 70 військовослужбовців Збройних сил України з експлуатації протиповітряної системи Patriot.

За інформацією Deutsche Welle, посилаючись на Бундесвер, тепер українські військові володіють навичками самостійної роботи з цим важливим комплексом.

Бундесвер навчив другу групу українських військових використовувати систему протиповітряної оборони Patriot. Близько 70 військовослужбовців і офіцерів з України успішно завершили тренування, повідомив у п'ятницю, 1 грудня, генерал-лейтенант Андреас Марлов, командувач багатонаціонального тренувального командування.

Курс підготовки тривав понад шість тижнів на одній з баз військово-повітряних сил у Німеччині, назву якої не розголошують.

За словами Марлова, охорона повітряного простору України є великим завданням, оскільки російські атаки спрямовані на систематичне руйнування цивільної інфраструктури України

Він додав, що вдалося досягти рівня компетентності, що дозволяє українським військовим самостійно опікуватися зазначеним зенітним ракетним комплексом та виконувати завдання протиповітряної оборони.

"Ми отримали багато тактичних порад від українців про те, чого вони навчилися в боях з росіянами, починаючи від піхоти і закінчуючи інженерними військами і протиповітряною обороною", - додав Марлов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, обміни військовополоненими з російською федерацією відбуваються, проте часто ці процеси відбуваються не публічно, а інколи – прямо на полі бою.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.