У Німеччині за полігонами, де навчаються ЗСУ, постійно слідкують невідомі дрони

У Німеччині за полігонами, де навчаються ЗСУ, постійно слідкують невідомі дрони

У Німеччині за полігонами, де проводять навчання для військових Збройних сил України, постійно слідкують невідомі дрони.

Про це повідомив німецький таблоїд Bild. Як зазначається, дрони над військовими полігонами та казармами Міністерства оборони ФРН помічають вже понад рік. При цьому жоден з невідомих дронів не був перехоплений.

Держсекретар міністра оборони ФРН Нільс Хілмер заявив, що така проблема існує, під час виступу перед членами парламенту Німеччини (Бундестаг). За його словами, не було також виявлено жодного пілота таких дронів.

Він розповів, що дрони фіксують принаймні раз на тиждень. Генерал Карстен Бройєр, вже колишній очільник територіального командування, вперше заявив про таку проблему ще в жовтні 2022 року. Видання пише, що генерал тоді віддав наказ навчити військову поліцію використовувати глушилки дронів HP 47. Проте пізніше Бройєр був підвищений, і ситуація з дронами ніяк не змінилась.

Крім того, зазначається, що найбільше проблема з невідомими дронами стосується тих місць, де проходять навчання українські бійці. Зокрема, так було на полігону Кліц, де ЗСУ навчались на танках Leopard 1.

Депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії й член оборонного комітету Маркус Фабер розповів, що на інших базах іноді одночасно кілька БпЛА заходять у повітряний простір. Він зазначив, що кількість таких дронів не є небезпечною, навіть якщо деякі з них виявились б шпигунськими. За словами депутата, діяльність дронів "чітко організована і вказує на росію". Проте доказів у Бундесверу наразі немає.

У листопаді минулого року Міноборони ФРН все-таки заснувало оперативну групу боротьби з незаконними польотами дронів, яку очолив бригадний генерал Вольфганг Йордан із командування сухопутних військ. Зараз результатів роботи цієї групи немає.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Данія затримує постачання перших F-16 для Збройних сил України.

Головне