У Німеччині та Австрії затримали ісламістів, які готували теракт на Різдво

У Німеччині та Австрії затримали ісламістів, які готували теракт на Різдво

У Німеччині та Австрії правоохоронці застримали ісламістів, які планували теракти в Європі на Різдво та Новий рік, інформує Bild.

Відомо, що цілями могли бути різдвяні богослужіння в Кельні, Відні та Мадриді.

"Органи безпеки Австрії, Німеччини та Іспанії отримали інформацію про те, що ісламістське терористичне угруповання, можливо, планує здійснити кілька нападів в Європі напередодні Нового року або на Різдво. Цілями могли бути різдвяні богослужіння в Кельні, Відні та Мадриді", - йдеться у повідомленні.

Органи безпеки у суботу, 23 грудня, із використанням службових собак обшукали Кельнський собор, щоб переконатися, що у будівлі немає жодних небезпечних предметів. 

"У зв'язку з повідомленням про небезпеку для Кельнського собору поліція відсьогодні вживатиме особливих заходів безпеки. Поліція не коментуватиме деталі поточних висновків через розслідування, яке проводить служба державної безпеки поліції", - заявив речник кельнської поліції.

Варто зауважити, що заарештовані ісламісти мали здійснити напад від імені терористичної організації "Ісламська держава в провінції Хорасан", яка діє в Афганістані.

Нагадаємо, що на південному сході Ірану представники сепаратистської групи влаштували стрілянину у поліцейському відділку, в результаті чого загинуло щонайменше 11 осіб, ще кілька осіб отримали поранення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, філіппінські збройні сили встановили підвищений рівень готовності після того, як стався вибух під час католицької меси в університеті на південному заході країни. В результаті чотири людини загинули, поранення отримали щонайменше 50.

 

 

 

Головне