У Німеччині продовжили тимчасовий захист українських біженців: подробиці

У Німеччині продовжили тимчасовий захист українських біженців: подробиці

У Німеччині ухвалили рішення про продовження тимчасового захисту українських біженців до 4 березня 2025 року. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ Німеччини.

Як зазначається, дозволи на проживання для біженців з України автоматично продовжаться. Не потрібно подавати заяву на продовження статусу проживання і не треба потрібно зустрічатися з імміграційними органами.

Підставою для такого рішення німецького уряду стало відповідне рішення країн Європейського Союзу напередодні.

"Усі, хто був змушений тікати від війни, залишаться в безпеці з нами та матимуть доступ до освіти та ринку праці. Ми продовжили термін статусу захисту біженців України", - заявила Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

За її словами, німецький народ продовжить підтримувати Україну та захищати її громадян.

При цьому завдяки автоматичному продовженню статусу українців в Німеччині країні зекономить 10 млн євро зі свого бюджету.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке відбулось 24 лютого 2022 року, близько 1,1 млн громадян України прибули до Німеччини і попросили про тимчасовий захист. З них 350 тис. осіб - це неповнолітні особи. Також дві третини дорослих біженців є жінками.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уряд Німеччини оголосив про черговий військовий пакет для України. Німеччина передає Україні ще 20 БМП Marder, броньовану інженерну машину Wisent-1, пʼять санітарних всюдиходів Bronco ATTC Warthog та іншу техніку.  

Головне