У Німеччині попрощалися з 9-річною українкою, яка загинула за невідомих обставин

У Німеччині попрощалися з 9-річною українкою, яка загинула за невідомих обставин

У німецькому місті Дебельн провели прощання з 9-річною українкою Валерією, яку знайшли вбитою 3 червня. Про це повідомила адміністрація міста.

Під час церемонії прощання у небо запускали повітряні кульки. На площі зібралися понад 2500 громадян, разом з ними і мер Дебельна, де дівчинка проживала разом з мамою. Багато людей поклали квіти або запалили свічки біля міської ради.

Батько Валерії, який служить в ЗСУ, хоче забрати її тіло в Україну та поховати там. На службі йому дозволили поїхати до Німеччини - чоловік сподівається отримати відповіді від місцевої влади.

"Велике співчуття народу до долі Валерії", – йдеться в повідомленні.

На прощанні був присутній також мер міста Свен Лібхаузер.

Нагадаємо, ультиматуми, виставлені російським диктатор Володимиром Путіним, стали головною причиною провалу спроби перемовин у перші місяці повномасштабного вторгнення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під пресконференції на другий день Саміту миру.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на пресконференції на другий день Саміту миру президент України Володимир Зеленський наголосив, що диктатор Володимир Путін намагається розділити світ, щоб бодай якось вийти з ізоляції. Про це повідомили у трансляції на каналі "Ми-Україна".

Головне