У Німеччині підтвердили візит Байдена до Берліна цього тижня

У Німеччині підтвердили візит Байдена до Берліна цього тижня

У Німеччині підтвердили візит президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Глава американської держави прибуде до Берліна наприкінці тижня, заявив заступник речника федерального уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер.

"Можу вам підтвердити, що президент Байден здійснить зрештою наприкінці цього тижня свій візит", - зазначив представник уряду ФРН.

Попередньо відомо, що президент США прибуде в німецьку столицю ввечері 17 жовтня. Наступного дня у нього заплановані робочі зустрічі і ввечері того ж дня він повернеться до США.

Нагадаємо, Джо Байден повинен був приїхати до Німеччини 10-13 жовтня, однак скасував візит через руйнівний ураган "Мілтон", який вирував у США у цей період. Через скасування візиту Байдена у Німеччині не відбулося засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн", заплановане на 12 жовтня.

Раніше у ЗМІ зявилася інформація, що президент США Джо Байден хоче надолужити свій скасований візит до Німеччини. Попередньо повідомлялося, що планування візиту високого рівня до Берліна вже триває за лаштунками федерального уряду та органів безпеки Німеччини.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент США Джо Байден заявив, що країна готова до діалогу з росією, Китаєм і Північною Кореєю для зменшення ядерної загрози. Переговори можуть відбутися "без жодних попередніх умов".

Головне