У Німеччині оголосили режим природної катастрофи через повені

У Німеччині оголосили режим природної катастрофи через повені

Інтенсивні дощі спричинили повені на півдні Німеччини, що змусило оголосити режим природної катастрофи у десяти баварських громадах. Рятувальники проводять евакуацію населення.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

 2 червня жителів громад Кюленталь і Алльманнсгофен на півдні Баварії закликали терміново залишити свої будинки, з обіцянкою надати автобуси тим, хто не може евакуюватися самостійно. Це стосується і інших населених пунктів поблизу річки Шмуттер.

Під час рятувальної операції в місті Пфаффенгофен-ан-дер-Ільм загинув пожежник, який з трьома колегами перекинувся в гумовому човні. Його тіло знайшли наступного дня.

У місті Шробенгаузен підготовлено евакуацію 670 жителів, а в окрузі Гюнцбург, де рівень води досяг історичного максимуму, Червоний Хрест направив рятувальників на човнах і водолазів. У Мюнхені оголошено другий рівень небезпеки через загрозу життю на берегах річки Ізар.

Нагадаємо, 1 червня два вагони швидкісного поїзда ICE, на борту якого було 185 пасажирів, зійшли з рейок поблизу міста Швабіш-Ґмюнд у Баден-Вюртемберзі через зсув ґрунту, спричинений дощами. За словами представника залізниці, пасажири не постраждали і були евакуйовані з поїзда. Унаслідок цього інциденту та триваючої негоди німецькі залізничники скасували або суттєво обмежили рух потягів дальнього сполучення, включаючи рейс Мюнхен-Берлін.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тлі війни, яку Ізраїль веде проти Хамас у Секторі Гази, Мальдіви оголосили про заборону в'їзду в країну для власників ізраїльських паспортів.

Головне