У Нідерландах уперше виписали штраф за сексуальне домагання на вулиці

У Нідерландах уперше виписали штраф за сексуальне домагання на вулиці

Суд Нідерландів у середу, 2 жовтня, уперше оштрафував чоловіка, який домагався жінки у публічному місці, а саме на вулиці. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на рішення суду.

33-річному жителю Роттердама виписали штраф у 100 євро. Якщо ж він вчинить правопорушення повторно, доведеться сплатити ще 180 євро. 

"Сексуальне залякування когось на вулиці змушує людей почуватися в небезпеці і не дає їм можливості бути самими собою на публіці", – йдеться в рішенні суду.

Закон, спрямований на боротьбу з сексуальними домаганнями у громадських місцях, ухвалили у Нідерландах у липні. Він передбачає покарання за небажані дотики та неприйнятні коментарі або жести. Нині у країні працює пілотний проєкт з реалізації цього закону. Так, у Роттердамі, Утрехті та Арнемі працюють мобільні групи під прикриттям, які виявляють і мають право затримувати порушників.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, колишній співробітник ЦРУ Брайан Джеффрі Реймонд отримав 30 років ув'язнення за серію сексуальних злочинів проти жінок 48-річний чоловік накачав наркотиками понад два десятки жертв і вчинив сексуальні дії без їхньої згоди щонайменше з 10 особами.

Головне