У Нідерландах масштабний технічний збій зупинив аеропорти

У Нідерландах масштабний технічний збій зупинив аеропорти

У Нідерландах глобальний технічний збій у роботі операційної системи Windows спричинив проблеми в роботі аеропорту Ейндговена та Схіпгол, інформує Укрінформ.

Нідерландська авіакомпанія KLM заклика мандрівників не приїжджати в аеропорт Схіпгол, якщо їхній рейс сильно затримується, та слідкувати за актуальною інформацією про свій рейс на вебсайті KLM.com.

Варто зауважити, що внаслідок збою кілька рейсів скасовано, але хороша новина полягає в тому, що все-таки більшість рейсів виконуються, хоча із затримками.

Крім того, глобальний технічний збій також призвів до проблем у роботі найбільшого у Європі порту Роттердама.

На території порту працює близько трьох тисяч компаній, включаючи ті, що займаються розвантаженням та навантаженням контейнерів.

Також щонайменше дві лікарні в Нідерландах були змушені скасувати операції через глобальний комп'ютерний збій.

Нагадаємо, що світ зіткнувся з масштабним IT-збоєм 19 липня, який порушив роботу зв'язку, екстрених служб, авіаперельотів та фінансових установ. Причиною стало невдале оновлення програмного забезпечення Falcon Sensor від CrowdStrike, що призвело до виникнення "синього екрану смерті" (BSOD) на багатьох комп'ютерах.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Україні кілька компаній зіткнулися з труднощами запуску комп'ютерів, що працюють на операційній системі Microsoft Windows і використовують програму CrowdStrike Falcon.

Головне