У НАТО заперечили ознаки навмисного нападу росії на Румунію

У НАТО заперечили ознаки навмисного нападу росії на Румунію

У НАТО заперечили будь-які ознаки навмисного нападу росії на Румунію. Про це заявив у середу, 13 вересня, речник Альянсу Ділан Уайт у коментарі Sky News.

"У НАТО немає інформації, яка вказувала б на будь-який навмисний напад росії на територію союзників. НАТО солідарна з нашим союзником Румунією", - наголосив представник Північноатлантичного альянсу.

За його словами, влада Румунії залишається проводить повне розслідування. Водночас Альянс продовжує перебувати в тісному контакті з Бухарестом.

Нагадаємо, падіння уламків російських дронів на території Румунії не свідчить про напад. Це була просто випадковість, заявив прем’єр-міністр Республіки Румунія Марчел Чолаку. Він закликав заспокоїти населення і наголосив, що на його країну не здійснюють нападу, небезпеки немає і ситуація перебуває під контролем

“Ніхто на нас не нападає, добрі люди. Давайте заспокоїмо населення, тому що ми всі божеволіємо”, — сказав Чолаку.

За його словами, не йдеться про напад на Румунію і ситуація перебуває під контролем. Держава реагує на ситуацію і не слід лякатися повідомлень “Ро-Тривога”, які отримують люди на окремих територіях.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, МЗС Румунії викликало повіреного рф “на килим” через скандал з дронами. Як відомо, черговий фрагмент вбивчої зброї знайшли в суботу, 9 вересня. Під час зустрічі державний секретар зі стратегічних питань Румунії Юліан Фота висловив незадоволення Бухаресту з приводу порушення повітряного простору Румунії та виявлення подібних “сюрпризів” на своїй території, поблизу кордону з Україною. 

Головне