У НАТО вибачились за "ідею миру" в обмін на українські території

У НАТО вибачились за

У НАТО вибачились за "ідею миру" в обмін на українські території. Її раніше висловив керівник апарату генерального секретаря Альянсу Стіана Єнссена.

Про те, що його заява була помилкою, Єнссен повідомив у новому коментарі норвезькому виданню VG.

"Моя заява з цього приводу була частиною ширшої дискусії про можливі сценарії майбутнього в Україні, і я не повинен так говорити. Це була помилка", - заявив Єнссен.

Він також зазначив, що Україна сама визначатиме, на яких умовах вона готова до переговорів.

Представник НАТО додав, що наразі немає ознак того, що росіяни хотіли б закінчили свою загарбницьку війну.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ відкинуло пропозиції про обговорення членства України в Північноатлантичному Альянсі в обмін на територіальні поступки росії. Речник МЗС Олег Ніколенко назвав “абсолютно неприйнятними” розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій.

“Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, територіями не торгують. Свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку росії”, – наголосив Ніколенко.

Натомість в інтересах євроатлантичної безпеки обговорювати шляхи пришвидшення перемоги України та набуття нею повноправного членства в НАТО, додав речник МЗС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, радник голови ОП Михайло Подоляк розкритикував ідею відмови від територій в обмін на вступ в НАТО.

“Розміняти територію на парасольку НАТО? Дивно. Тобто свідомо піти на програш демократії, заохочення глобального злочинця, консервацію російського режиму, знищення міжнародного права й обов’язкове перенесення війни на інші покоління”, – йдеться у дописі.

Головне