У НАТО вивчають досвід України із застосування морських дронів у Чорному морі

У НАТО вивчають досвід України із застосування морських дронів у Чорному морі

Країни Альянсу вивчають український досвід знищення значної частини Чорноморського флоту Росії завдяки ефективному застосуванню морських дронів та інших технологій. 

"Ми дивимося за межі теперішнього моменту, беремо уроки від того, що відбувається зараз, із реалій сьогодення, а також дивимося, куди нас можуть завести технології впродовж наступних трьох, п’яти, десяти років", – зазначив адмірал у відповідь на запитання, чи вивчають країни НАТО бойовий досвід України в Чорному морі та як це може вплинути на майбутню тактику ведення бойових дій на морі.

Український досвід є предметом вивчення з боку країн НАТО у контексті розвитку сучасної тактики бойових дій на морі.

Альянс уважно ставиться до передового досвіду в усіх регіонах, де відбувається збройне протистояння на морі. Зокрема, мовиться і про тактику українських захисників у Чорному морі, і ситуацію в Червоному морі, і розвиток подій в Аденській затоці.

Нагадаємо, російські окупанти протягом минулої доби атакували Запорізьку область понад 300 разів. Під ворожим вогнем перебували сім населених пунктів, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, дехто зі звільнених з полону, кого Україні вдалося повернути з рф ввечері 28 червня, перебувають у надзвичайно важкому стані. Так, одна зі звільнених жінок - Олена Пєх - ледь може пересуватися та потребує допомоги у цьому.
 

Головне