У НАТО починаються масштабні військові навчання

У НАТО починаються масштабні військові навчання

НАТО розпочинає навчання з захисту своєї недавно розширеної території, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч солдатів з 13 країн. Ці навчання триватимуть у північних регіонах Фінляндії, Норвегії і Швеції.

Як повідомило агентство АР, за словами фінських військових, у навчаннях Nordic Response-2024 під проводом Норвегії беруть участь понад 4 000 фінських солдатів, що становить найбільшу участь країни-новачка в закордонних навчаннях НАТО за всю історію.

Цього разу Фінляндія, яка є країною-членом НАТО, бере участь у навчаннях з колективної оборони регіонів Альянсу вперше.

Навчання Nordic Response, які раніше мали назву Cold Response і проводилися двічі на рік в арктичних районах півночі Норвегії, розширено за рахунок Фінляндії та згодом Швеції. Цього року вони проводяться рівною мірою на території Фінляндії, Норвегії та Швеції.

У навчаннях, які триватимуть до 15 березня, беруть участь солдати з Бельгії, Великої Британії, Канади, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Іспанії, Швеції і Сполучених Штатів.

Приблизно половина сил тренуватиметься на суходолі, а решта - на морі та в повітрі, залучаючи понад 50 підводних човнів, фрегатів, корветів, авіаносців, літаків і гелікоптерів.

Спільні навчання будуть акцентуватися на обороні і захисті Скандинавського регіону.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ігнат повідомив про підготовку кількох груп Су-35 та Су-35 до завдання ударів.

Головне