У НАТО не вірять, що ЗСУ зможуть вибити російську армію з усієї території України за 2024 рік

У НАТО не вірять, що ЗСУ зможуть вибити російську армію з усієї території України за 2024 рік

У НАТО не вірять, що Збройні сили України зможуть вибити російську армію з усієї території України за 2024 рік, але допомога від партнерів через це не зменшиться.

Про це виданню Euractiv заявив один з чиновників НАТО на умовах анонімності. Проте навіть попри це, фінансова та військова підтримка України через це не зменшиться.

Однак, як повідомили троє дипломатів НАТО, забезпечення замовлень зброї, особливо ракет і боєприпасів, з оборонною промисловістю та сприяння швидшому виробництву "йде не зовсім так, як планувалося".

Один чиновник НАТО на умовах анонімності також попередив, що Україна, ймовірно, не зможе вигнати всі російські війська зі своєї території до кінця 2024 року. Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що президент рф Володимир Путін не виявляє ознак втоми від війни. За його словами, Путін "має високу толерантність до втрат" після втрати вже 300 тис. людей в Україні. Російський президент також "накопичив великий запас ракет напередодні зими".

Генсек додав у Брюсселі, що цілі росіян на війні в Україні не змінились. Наразі - з наближенням зими - можна спостерігати нові спроби загарбників завдати ударів по енергетичній інфраструктурі України, намагаючись залишити український народ у темряві та холоді, додав Столтенберг.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Чехія продовжила навчання українських військових на 2024 рік. Відповідне рішення підтримали 129 представників Палати депутатів зі 150. Також ця пропозиція дозволить залишитися в країні не лише українським військовим, але й представникам із країн-членів Євросоюзу та НАТО. 

Головне