У нас є дрони, якими можна управляти не тільки з фронту, а й з тилу, - Федоров

У нас є дрони, якими можна управляти не тільки з фронту, а й з тилу, - Федоров

В України є дрони, якими можна управляти не тільки з фронту, а й з тилу. Проте це можливо не для усіх типів дронів, які виробляються.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час виступу на форумі "Україна.2024".

"Щоб не було багато спойлерів – ми іноді про це говоримо – це вже працює. Тільки тепер продуктова лінійка розширюється. Сьогодні технології дозволяють це робити - наскільки багатьма типами різних БПЛА або інших платформ можна управляти дистанційно. Але йдеться не про всі типи БПЛА або взагалі платформ, і не про масове застосування, але я думаю, що це питання часу. ... Але по факту сьогоднішні технології дозволяють це робити, і в цьому є також наша впевнена конкурентна перевага", - додав очільник Мінцифри.

Він також зазначив, що наша держава наразі співпрацює з західними партнерами у сфері інновацій. Таким чином вже зараз українці мають доступ до найкращих технологій, зокрема, використовують супутниковий зв'язок багатьох країн НАТО.

Збір на БпЛА "СИЧ" для підрозділів ГУР МОУ:

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні над виготовленням безпілотних літальних апаратів працюють 300 тис. інженерів у 200 різних компаніях, і це є нашою перевагою. При цьому "Армія дронів" знищила або уразила 16 404 одиниць ворожої техніки.

Головне