У МЗС висловилися щодо слів прем'єра Грузії

У МЗС висловилися щодо слів прем'єра Грузії

Міністерство закордонних справ України засудило заяви Прем'єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Викликають здивування наполегливі намагання чинної влади Грузії стерти з пам’яті грузинського народу численні злочини росії, які вона вчинила і продовжує вчиняти на тимчасово окупованих територіях як Грузії, так й України", - йдеться в повідомленні.

Напередодні великого православного свята в Грузії особливе обурення викликають зображення на яких порівнюються зруйновані війною будівлі в Україні та будівлі в Грузії.

"Напередодні великого православного свята в Грузії, Мцхетоба-Светицховлоба 14 жовтня, особливе обурення викликає зображення в політичній рекламі партії влади "Грузинська мрія" зруйнованих російськими воєнними злочинцями українських релігійних святинь", - додали в міністертсві.

Крім того, влада Грузії відмовляється підтримувати міжнародні санкції, введені проти російської федерації, у відповідь на повномасштабну агресію проти України.

"Відновлення прямого повітряного сполучення з Росією, скасування введеного на початку 2000-х років візового режиму й активізація двосторонньої торгівлі повернули Грузію у формат економічної та політичної залежності від Москви", - наголосили в МЗС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз вирішив призупинити зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду у відповідь на дії та риторику правлячої партії Грузії. 

Головне