У МВФ назвали терміни ухвалення рішення про виділення Україні 1,1 млрд доларів

У МВФ назвали терміни ухвалення рішення про виділення Україні 1,1 млрд доларів

МВФ розгляне питання щодо виділення траншу для України на 1,1 мільярдів доларів, таке рішення мають ухвалити до осінніх зустрічей МВФ та Світового банку, які заплановані на 21-26 жовтня. Про це повідомила директорка МВФ.

"Відповідно до угоди про EFF, за умови схвалення нашою Радою директорів Україна отримає доступ до 1,1 млрд доларів. Очікується, що рада розгляне п'ятий огляд до щорічних засідань", - сказала вона.

На момент четвертого огляду програми дефіцит фінансування України на 2025 рік прогнозувався на рівні майже 26 мільярдів доларів.

"І наш персонал і наша команда перебувають у процесі оновлення цих прогнозів у рамках п'ятого огляду, який іде зараз", - додала Козак.

Нагадаємо, українська воєнна розвідка повідомила про знищення "начальника фізичної охорони" захопленої росіянами Запорізької АЕС Андрія Короткого. Автомобіль з колаборантом вибухнув в Енергодарі вранці 4 жовтня, інформує ГУР Міноборони.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 4 жовтня 2024 року російські війська здійснили черговий напад на Україну з використанням безпілотників. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, ворог запустив 19 ударних дронів типу Shahed.

Головне