У Мурманську горів єдиний російський атомний криголам: подробиці 

У Мурманську горів єдиний російський атомний криголам: подробиці 

На російському атомному криголамі-контейнеровозі "Севморпуть" пізно ввечері 24 грудня сталась пожежа. Судно в той момент перебувало у Мурманську, стояло поблизу причалу "Атомфлоту".

Як пише Reuters, займання сталось в одній із кают. Його площа становила 30 квадратних метрів. 

У МНС рф заявили про оперативну ліквідацію вогню та відсутність постраждалих.

"Жертв у результаті інциденту немає", - розповіли у відомстві.

Ліхтеровоз "Севморпуть", збудований у 1988 році, колись входив до четвірки торговельних кораблів рф, оснащений атомними двигунами. У 2016 році судно пережило масштабний ремонт і повернулось у стрій, на відміну від інших кораблів цього типу. За даними "Росатома", на сьогодні "Севморпуть" є єдиним у рф атомним криголамним транспортним судном.

Як відомо, саме цей корабель є одним з "фігурантів" справи про пошкодження у Балтійському морі фінсько-естонського газопроводу та двох підводних кабелів. Дані відстеження суден показали, що лише два кораблі - російський та китайський NewNew Polar Bear - були присутні на всіх трьох локаціях приблизно в той час, коли сталися події.

Нагадаємо, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗС України Костянтин Риженко розповів, що за майже два роки повномасштабної війни зусиллями українських захисників було відправлено на дно або серйозно пошкоджено 10-15% складу Чорноморського флоту рф. За його оцінкою, найсуттєвішими втратами стали крейсер "Москва", ВДК "Саратов" та підводний човен "Ростов-на-Дону"

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЗС України напередодні, 24 грудня, знищили ще один винищувач-бомбардувальник Су-34 противника.

Головне