У МОЗ розповіли, чи готові медзаклади до можливих блекаутів

У МОЗ розповіли, чи готові медзаклади до можливих блекаутів

Українські медичні заклади мають 4 095 генераторів для постійної роботи на випадок блекаутів. У МОЗ працюють над збільшенням їх кількості.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

У міністерстві з партнерами продовжують працювати над забезпеченням медзакладів генераторами, аби вони мали безперебійний доступ до електроживлення. 

"Таке обладнання здатне забезпечити безперебійне енергопостачання, аби медзаклади могли функціонувати навіть в умовах відключень електроенергії. У разі надзвичайної ситуації завдяки автономним джерелам живлення у лікарнях безперебійно працюватимуть відділення інтенсивної терапії, операційні та критично важливе обладнання, що дозволить рятувати життя пацієнтів", - йдеться у дописі.

У МОЗ подякували партнерам та донорам, які долучилися до постачання українським медзакладам генераторів, оскільки це дозволить лікарям надавати допомогу населенню навіть в екстремальних умовах. 

Нагадаємо, енергетики оновлюють списки споживачів, які можуть потрапляти під відключення при настанні надзвичайної ситуації.

Голова правління Укренерго зауважив, що магістральні електромережі вже фактично готові до зимових навантажень.

“Я цілком певен, що магістральна мережа буде готова транспортувати необхідні обсяги електроенергії під час зими. Власне, ми вже встановили практично все обладнання, яке планували для підготовки до зими”, – сказав Володимир Кудрицький.

Він також зазначив, що зараз енергетики традиційно оновлюють списки споживачів, які можуть потрапляти під відключення при настанні надзвичайної ситуації. Зокрема, до цих списків можуть тепер потрапити ті об’єкти критичної інфраструктури, які встановили автономні джерела живлення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною.

Головне