У МОЗ назвали кількість зруйнованих рф медзакладів з початку повномасштабної війни

У МОЗ назвали кількість зруйнованих рф медзакладів з початку повномасштабної війни

В Україні вдалося відновити або частково відновити 847 об'єктів медичної інфраструктури, які були пошкоджені діями росії. Окупанти вщент зруйнували 195 медзакладів.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Протягом 22 місяців в різних областях України було повністю або частково відновлено 441 об'єкт медзакладу, а ще 406 об'єктів відновлені частково. Найбільше робіт було проведено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Чернігівській та Херсонській областях.

Взагалі від початку війни російська федерація завдала збитків 1474 об'єктам медичної інфраструктури, з них 195 об'єктів було повністю зруйновано і не підлягає відновленню. Найбільше втрат отримала медична інфраструктура Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей.

Також російські війська пошкодили 103 автомобілі екстреної медичної допомоги, знищили ще 253 таких автомобілі, а 125 автівок було захоплено окупантами. Нещодавно МОЗ також повідомило про відновлення пологового будинку на Чернігівщині, який був пошкоджений у результаті обстрілу російськими ракетами.

За попередніми обчисленнями військових адміністрацій України (у червні 2023 року), загальна кількість зруйнованих або частково пошкоджених об'єктів житлового фонду склала близько 167,2 тисяч будівель. Це включає:

  • 147,8 тисяч приватних будинків;
  • 19,1 тисяч багатоквартирних будинків;
  • 0,35 тисячі гуртожитків.

Найбільші збитки спостерігаються в населених пунктах, які розташовані або знаходились на лінії фронту, таких як Маріуполь, Харків, Чернігів, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Бахмут, Мар'інка, Лисичанськ, Попасна, Ізюм та Волноваха. У деяких з цих міст було знищено до 90% житлового фонду, а деякі повністю лишаються без цілісних будівель.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Дмитро Кулеба зустрінеться з угорським колегою Петером Сіярто.

Головне