У Молдові викрили угруповання, яке допомагало росіянам незаконно отримати громадянство

У Молдові викрили угруповання, яке допомагало росіянам незаконно отримати громадянство

У Молдові правоохоронці викрили масштабну схему незаконного отримання посвідок на проживання та громадянства для громадян росії. Про це повідомляє NewsMaker.

Злочинне угруповання, до якого входили як приватні особи, так і компанії, пропонувало свої послуги росіянам, які намагалися уникнути мобілізації або санкцій.

За даними Служби внутрішньої безпеки та боротьби з корупцією МВС Молдови (SPIA), схема діяла за підтримки деяких співробітників Головного інспекторату міграції, які мали повноваження схвалювати заяви іноземців.

Учасники угруповання створили фірми, що нібито надавали консультації з міграційних питань. Насправді ж вони пропонували росіянам допомогу в отриманні посвідки на проживання за фіктивними трудовими договорами або навіть у відновленні молдовського громадянства. Вартість таких "послуг" становила від 3 до 10 тисяч доларів США.

12 вересня правоохоронці провели обшуки в офісах трьох компаній та Генеральному інспектораті міграції. Було вилучено понад 90 тисяч доларів США, більше 12 тисяч євро, а також документи, контракти, мобільні телефони та інші речові докази.

Розслідування триває, правоохоронні органи Молдови працюють над повним розкриттям схеми та притягненням усіх причетних до відповідальності.

Нагадаємо, за минулу добу на фронті зафіксовано 138 бойових зіткнень між українськими та російськими військами. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України у своєму ранковому зведенні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники поліії затримали у передмісті Києва чоловіка, який вбив знайомого. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

Головне