У Молдові створять підрозділи для інтеграції українських біженців

У Молдові створять підрозділи для інтеграції українських біженців

У меріях 14 населених пунктів Молдови працюватимуть фахівці, відповідальні за соціальну інтеграцію біженців із України. Про це повідомляє видання NewsMaker.

"Нові співробітники працюватимуть у 14 населених пунктах, що входять до ініціативи "Мери за зростання" (M4EG), що фінансується ЄС і ПРООН ", — заявили у пресслужбі делегації ЄС у Молдові. ️

Від початку війни Молдова прийняла понад 958 тисяч українців. Зараз у республіці перебувають 113 тисяч громадян України.

Конгрес місцевої влади Молдови розробить рекомендації, як створювати такі підрозділи в інших населених пунктах, зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, Служба безпеки України нейтралізувала агентурну мережу ворожої ФСБ, затримано п'ятьох агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій і Донецькій областях. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Велика Британія має спроможності відбити напад росії, якщо агресор на це наважиться. На цьому наголосив британський прем'єр Ріші Сунак, пише The Telegraph. 

На питання, чи зможе країна себе захистити "належним чином" у разі якщо росія розверне зброю у її бік, він відповів ствердно.

Головне