У Молдові перебої з електроенергією після атаки РФ по Україні

У Молдові перебої з електроенергією після атаки РФ по Україні

Молдавська державна компанія Moldelectrica повідомила про перебої в енергосистемі країни після масованої атаки росії на критичну інфраструктуру України. Проблему виявлено в об'єднаному енергоблоці Україна-Молдова. 

Для запобігання неконтрольованим відключенням Україна змінила схему електропостачання. Тепер Молдова отримує електроенергію від місцевих виробників. Moldelectrica запевняє, що ситуація контрольована, загрози відключень немає завдяки достатній внутрішній генерації.

Це не перший такий випадок. У листопаді 2022 року Молдова вже зазнала масових відключень електрики через ракетний удар рф по Україні.

Україна та Молдова мають спільну електромережу, успадковану з радянських часів. Прямі лінії електропередачі між країнами дозволяють здійснювати взаємний експорт та імпорт електроенергії.

Нагадаємо, російські війська завдали удару по Київській гідроелектростанції у Вишгороді в рамках масованої ракетної атаки. Відеоматеріали з наслідками обстрілу поширилися соціальними мережами. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, київська область зазнала масштабної атаки з боку російських загарбників 26 серпня. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко о 12:00 надав оновлену інформацію про наслідки ворожого нападу.

Головне