У Мирнограді на Донеччині під обстрілами евакуюють храми

У Мирнограді на Донеччині під обстрілами евакуюють храми

У Мирнограді Донецької області під обстрілами евакуюють храми. Всі парафіяни виїхали. Про це йдеться на сайті Українсько Греко-Католицької Церкви.

Відомо, що у храмі Святих апостолів Петра і Павла залишився лише священник та волонтери, які працюють над евакуацією церкви. 11 серпня демонтували іконостас та розібрали всі цінні речі, які планують перевезти у Дніпро.

Евакуюють ангела з мармуру 1894 року, який пережив дві світові і тепер зустрів нову війну.

“Розпочинаємо евакуацію храму Святих апостола Петра і Павла. Боляче, на серці порожньо. Іконостас, ікони, хоругви, бібліотеку, всі освячені речі для храму маємо вивозити з м. Мирноград і загалом з Донецької області. Цей храм будували для слави Божої і спасіння людських душ. Ворог вже поруч, тому це поки для нас все”, - зазначив священик Іван Василенко.

Варто зазначити, що парафія продовжує підтримувати гуманітарною допомогою місцевих мешканців. О 15:00 год щодня при храмі працює соціальний гардероб, де місцеві мешканці мають можливість отримати одяг і продукти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, католицька церква у Канаді погодилася виплатити 104 мільйони канадських доларів (еквівалентно 76 мільйонів доларів США) сотням жертв сексуального насильства в Ньюфаундленді та Лабрадорі.

Головне