У Мінцсоцполітики пояснили, що буде з пенсіями по інвалідності після реформи МСЕК

У Мінцсоцполітики пояснили, що буде з пенсіями по інвалідності після реформи МСЕК

Міністерство соціальної політики України виступило із офіційним роз'ясненням щодо реформи медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та її впливу на пенсійні виплати людям з інвалідністю. Про це заявили у Міністерстві соціальної політики України.

Відомство спростувало дезінформацію, що поширюється в соціальних мережах, та запевнило, що всі призначені пенсії по інвалідності продовжать виплачуватися в повному обсязі і після впровадження реформи.

"Жодні виплати чи гарантії громадянам, які отримують їх на законних підставах, не буде зменшено", - наголосили у міністерстві.

За словами представників Мінсоцполітики, метою реформи є спрощення процедур отримання соціальної допомоги, зменшення бюрократії та створення більш зручної системи підтримки людей, які отримали травми чи шкоду здоров'ю. Реформа має зробити процес отримання допомоги більш зрозумілим та доступним для громадян.

Нагадаємо, колишній депутат Вінниччини спробував ухилитися від мобілізації за допомогою підробленої довідки про цироз печінки. Схема була розкрита, а причетні до неї медики затримані.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кабінет міністрів України затвердив план щодо протидії з корупційним та  іншим правопорушенням серед МСЕК.

Головне