У Міноборони починають тестувати бронежилети для українських захисниць

У Міноборони починають тестувати бронежилети для українських захисниць

Міністр оборони Олексій Рєзніков повідомив про початок тестування бронежилетів для українських військовослужбовиць.

За його словами, тестування проходить у співпраці з різними виробниками, один із них уже надав перші зразки. Після дослідного носіння виробнику повідомлять про недоліки і він обіцяє їх усунути. Далі Міноборони та Генштаб затвердять еталонний зразок.


В відомстві наголошують, що бронижелети для військовослужбовиць мають бути виготовлені з урахуванням антропометричних даних жінок.

Нагадаємо, на початку липня у Міноборони презентували оновлену літню військову форму для жінок. На кітелі з’явилася куліска, яка допомагає регулювати зайвий об’єм тканини на спині. Також він став укороченим і має розрізи з боків для зручності під час нахилів і присідань. У склад форми увійшла еластична стрічка під колінами, щоб за потреби зменшувати ширину штанини. Талія у штанах із "тунельним" поясом стала завищеною (такий пояс потрібен у разі зміни об’єму талії, наприклад, вагітності на ранніх строках).

Як писав “Ми-Україна” раніше, у Києві на одному з полігонів протестували зразки жіночої польової форми, яка зараз перебуває на фінальному затвердженні в Міністерстві оборони України. Згодом її запровадять для військовослужбовиць.

Головне