У Міноборони відреагували на інформацію ЗМІ щодо "завищених цін на папки для особових справ"

У Міноборони відреагували на інформацію ЗМІ щодо

У Міністерстві оборони України заперечили, що на 7 тисяч тек для особових справ збираються витратити понад 20 мільйонів гривень. Таку інформацію поширювали деякі українські ЗМІ. Про це йдеться в повідомленні Міноборони.

Міністерство оборони замовило 7 тисяч тек для особових справ "осіб молодшого і старшого офіцерського складу, а також осіб рядового, сержантського і старшинського складу". На них начебто мали витратити 20 мільйонів гривень, тобто близько 3 тисяч за одну теку.

В оборонному відомстві пояснили, що 7 тисяч папок — це кількість одиниць лише у першому лоті тендера. Насправді лотів було чотири, з них загалом збиралися закупити 58 тисяч тек. Тобто за такого розрахунку одна тека коштує близько 350 гривень. 

"Окремі користувачі поділили цю суму на кількість одиниць лише в першому лоті — 7 тисяч. Кількість обкладинок у лотах №2, №3 та №4 не врахували. Так і виникла неправдива ціна по 3 тисячі гривень за штуку", — розповіли в Міноборони.

Також у відомстві зазначили, що внутрішній фінансовий аудит веде перевірку ціни приблизно у 350 гривень за одну теку. Поки він триває, договорів щодо закупівлі цих обкладинок не підписуватимуть, запевнили в міністерстві. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, ввечері 5 листопада в Одесі пролунав потужний вибух

Головне