У Міноборони розповіли про підготовку аеродромів в Україні для винищувачів F-16

У Міноборони розповіли про підготовку аеродромів в Україні для винищувачів F-16

Україна вже працює над підготовкою аеродромів для винищувачів F-16. Про це повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенанта Олександр Павлюк.

За його даними, нині Україна не лише готує інфраструктуру для літаків, але і працює з партнерами в рамках міжнародної Коаліції військово-повітряних сил.

"Робота з інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України триває як всередині України, так і в межах наших спільних з партнерами зусиль в рамках діяльності міжнародної Коаліції військово-повітряних сил. Ці процеси відбуваються одночасно… Всередині України триває складна та кропітка робота щодо підготовки інфраструктури, її захисту, в тому числі засобами ППО та з низки інших питань", - зазначив Павлюк.

Також він розповів, що нині Україна працює над упровадженням до кінця поточного року "Швидкого треку", в межах якого буде проведено оцінку аеродромів для багатоцільових винищувачів.  

"Також наші льотчики та інженери проходять навчання на F-16 з серпня 2023 року за широким набором програм… Зауважу, що підготовка на території України відбувається в умовах постійного використання аеродромної інфраструктури, інженерів та льотного персоналу для виконання бойових завдань", - розповів заступник міністра оборони.

Як повідомляли "Ми-Україна", Данія затримує постачання перших F-16 для Збройних сил України. Перші літаки доставлять після Нового року, однак через продовження навчання українських пілотів, данські F-16 прибудуть в Україну не раніше другого кварталу 2024 року.

Головне