У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного

У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного

На початку другого кварталу 2024 року планують запустити електронний кабінет військовозобов’язаного. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерину Чорногоренко.

Завдяки цьому можна буде оновлювати облікові дані без візитів до ТЦК.

"Ми верифікували дані й трансформували паперові дані в цифрові. Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була наявна в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов'язаних прибути в ТЦК", – додала Чорногоренко.

Також через цей кабінет можна буде подати електронну заявку на отримання статусу учасника бойових дій.

Нагадаємо, чоловіки призовного віку, які нині знаходиться за кордоном, мають повернутися на Батьківщину і або воювати за Україну, або працювати та сплачувати податки. На цьому під час підсумкової конференції в швейцарському Давосі наголосив глава української держави Володимир Зеленський. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти останні тижні часто розганяють дезінформацію щодо мобілізаційних заходів в Україні. Втім, військові запевняють, що це лише фейки і непідготовлені люди на фронт не потрапляють.

Про це розповів командир роти ударних безпілотників "АХІЛЛЕС" 92 окрема штурмова бригада Юрій Федоренко.

Головне