У Міненерго відповіли, чи вимикатимуть світло 3 серпня

У Міненерго відповіли, чи вимикатимуть світло 3 серпня

Планові відключення електроенергії в Україні упродовж доби 3 серпня не відбуватимуться. Однак, як повідомляє Міненерго, ситуація залишається складною через регулярні ворожі атаки на енергетичну інфраструктуру.

У відомстві нагадали, що підстанції та лінії електропередач щоденно зазнають атак, що призводить до обмежень у постачанні електроенергії.

Міненерго закликає громадян до раціонального та ощадливого використання електроенергії, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Станом на ранок 3 серпня зафіксовано знеструмлення в кількох областях:

  • Чернігівська область: 189 споживачів без електрики;
  • Дніпропетровська область: внаслідок артобстрілу тимчасово знеструмлювалось кілька підстанцій, але живлення відновлено;
  • Херсонська область: через бойові дії була знеструмлена підстанція, але живлення відновлено за резервною схемою:
  • Львівська область: через негоду знеструмлено 42 населені пункти. 

Загалом через бойові дії та технічні порушення на ранок без електропостачання залишаються 500 населених пунктів по всій Україні.

Нагадаємо, радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко раніше розповідав, що Україна увійшла в період відносного енергетичного балансу. Наступні три місяці можуть пройти з мінімальними обмеженнями або ж світло не вимикатимуть взагалі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці армії рф у ніч з 2 на 3 серпня застосували комбіновану тактику, запустивши по українській території чотири ракети та 29 дронів-камікадзе. Засоби повітряного нападу ворога українські захисники неба нищили у небі на дев'ятьма областями.

Головне