У Міненерго обговорюють підвищення тарифу на електрику для населення

У Міненерго обговорюють підвищення тарифу на електрику для населення

Кабмін не виключає підняття тарифу на світло для побутових споживачів. Україні потрібні суттєві кошти для відновлення енергосистеми до настання наступного осінньо-зимового періоду, пояснила в ефірі марафон "Єдині новини" заступниця голови Міненерго Світлана Гринчук.

"Ми аналізуємо всі доступні нам фінансові ресурси, зокрема допомогу від наших союзників, яка надається, яка задекларована ними й що буде надана найближчим часом. Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, у тому числі обговорюємо можливість підвищення тарифу", - зазначила вона. 

Гринчук підкреслила, що рішення щодо збільшення тарифу прийнято ще не було. Проте вона підкреслила, що цей сценарій є цілком реальним, оскільки відбудова енергетичної системи потребує великих коштів.

"Зараз з наявними пошкодженнями прогнозується значний дефіцит упродовж наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати і впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки в зимовий період", - пояснила заступниця міністра.

Як відомо, у порівнянні з цінами країн-партнерів, ми платимо найнижчу ціну в Європі – 0,06 євро за один кіловат. Найближчими до нас за цінами є Косово – 0,07 євро та Боснія та Герцеговина – 0,08 євро.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська енергосистема стикається з недостатньою кількістю електроенергії. У зв'язку з цим "Укренерго" змушена застосовувати аварійну допомогу та обмежувати споживання для промисловості. Крім того, громадян попереджають про можливість аварійних відключень у разі погіршення ситуації.

Головне