У Миколаєві масштабна пожежа — ДСНС

У Миколаєві масштабна пожежа — ДСНС

У Миколаєві, орієнтовно на площі 30 гектарів, вирує масштабна пожежа на відкритій території. Про це повідомила пресслужба ДСНС.

"На місці працюють вогнеборці міських підрозділів ДСНС. Орієнтовна площа пожежі становить 30 гектарів", — йдеться в повідомленні. 

За інформацією ДСНС, через відсутність під'їзду техніки до осередків горіння та високу рослинність гасити пожежу вкрай важко.

Рятувальні служби повідомляють про значні труднощі у боротьбі з вогнем. Доступ до осередків займання ускладнений через густу рослинність, що перешкоджає проїзду техніки.

Додатково ситуацію ускладнює потенційне забруднення території вибухонебезпечними предметами, що обмежує пересування рятувальників через ризик детонації.

Ці фактори суттєво ускладнюють процес гасіння пожежі та створюють додаткові ризики для пожежних команд, які змушені діяти з особливою обережністю у цих небезпечних умовах.

Нагадаємо, під час російської атаки на Україну з використанням безпілотників Shahed, мешканці прикордонних районів Румунії повідомили про звуки вибухів на території своєї держави. Про це повідомляють румунські ЗМІ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія у ніч на 24 липня вчергове атакувала Україну із застосування дронів-камікадзе, скерувавши понад 20 "шахедів" по мирних містах та селах. Також противник застосував балістику, інформують Повітряні сили ЗС України.

Головне