У Мелітополі залишилось 70% населення, а паспорти рф видані на всіх, – Федоров

У Мелітополі залишилось 70% населення, а паспорти рф видані на всіх, – Федоров

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області залишилось близько 70% цивільного населення. При цьому російські паспорти видані на 100% мешканців міста.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Вони видані, але не отримані нашими мешканцями. Якщо примусово ворог змушує здавати документи і отримувати паспорти рф, то наші мешканці отримають їх, датовані лютим 2023 року – це свідчить, що вже на всіх видали, просто чекають, поки їх прийдуть і отримають", – розповів мер міста.

Нагадаємо, вибухи у Мелітополі, який тимчасово перебуває під контролем російських загарбників, лунали упродовж усього дня у середу, 28 червня.

“Вчора в цілому було для окупантів напружено і на території Мелітополя, і в цілому на тимчасово окупованій території Запорізької області. Все розпочалося приблизно опівночі, коли більш ніж п’ять вибухів пролунало в самому Мелітополі. Продовжилось це о 10-й ранку і закінчився день для ворогів приблизно о 20:00", - розповів Федоров.

Мер повідомив, що “прильоти” були на території військової бази, яку росіяни захопили в авіамістечку, і поблизу селища Костянтинівка, де було скупчення російських військ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, з-під Мелітополя окупантів почали активно перекидати на “гарячі” ділянки фронту. Інтенсивне переміщення російських солдатів з тилових селищ і сіл помітили місцеві жителі. Вони зокрема розповідають про скорочення російського контингенту у селі Михайлівка що за 50 кілометрів від Мелітополя.

Головне