У Мелітополі росіяни демонстрували дітям бойовий гранатомет - пролунав вибух

У Мелітополі росіяни демонстрували дітям бойовий гранатомет - пролунав вибух

У тимчасово окупованому Мелітополі, що в Запорізькій області, російські війська демонстрували дітям бойовий гранатомет у спортивному комплексі. Внаслідок цього там пролунав вибух, є постраждалі.

Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров у своєму Telegram-каналі. Як зазначається, інцидент стався у суботу, 17 лютого, під час проведення спортивних змагань.

Вибух пролунав у той момент, коли один із військових армії окупантів натиснув на курок.

"Окупанти не тільки безперестанку завдають авіаційних ударів по підконтрольній Україні території, вони ще й самі створюють "надзвичайні ситуації" на ТОТ", - розповів Федоров.

Крім того, мешканці Мелітополя повідомили, що потужний вибух дуже швидко почав супроводжуватись терміновою евакуацією дітей з будівлі. На місце приїхали швидкі та російська окупаційні "милиция". Будівля була оточена, а віконне скло вилетіло.

"Окупанти використовують будь-які методи, навіть цинічні. Сьогодні їх мішенню стали діти…. Закликаю мелітопольців та всіх жителів ТОТ бути максимально обережними! Ворог підступний", - додав очільник Запорізької ОВА.

Пізніше Іван Федоров повідомив оновлену інформацію. Як з'ясувалось, наявність десятків свідків, які бачили інцидент, призвела до того, що окупанти вимушені були зізнатись: дітям під час турніру по самбо вони демонстрували ручний протитанковий гранатомет. Крім того, стало відомо, що є декілька поранених осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія посилює заходи інформаційно-психологічного впливу на українців на окупованих територіях.

Головне