У Мексиці застрелили мера міста Котіха - Санчес стала 39 загиблим політиком під час виборчої кампанії

У Мексиці застрелили мера міста Котіха - Санчес стала 39 загиблим політиком під час виборчої кампанії

Невдовзі після обрання Клаудії Шейнбаум першою жінкою-президентом Мексики, країну сколихнула трагічна подія. 3 червня було вбито мера міста Котіха Іоланду Санчес, пише CBS News.

Напад стався в самому серці міста, коли невідомі зловмисники влаштували засідку та здійснили 19 пострілів у Санчес.

Попри екстрену госпіталізацію, жінка померла від отриманих поранень. Під час перестрілки загинув також її охоронець. Наразі підозрювані не затримані, проте місцеві жителі переконані, що за цим зухвалим злочином стоять представники організованої злочинності.

Санчес, яка у вересні 2021 року стала першою жінкою на посаді мера Котіхи, неодноразово повідомляла про погрози на свою адресу. У 2023 році вона навіть пережила викрадення під час візиту до сусіднього штату Халіско, де її протягом трьох днів утримували озброєні люди. За словами політикині, викрадачі висунули певні вимоги та піддали її "психологічному терору".

Вбивство Санчес сталося в тіні тріумфу Шейнбаум, яка щойно здобула перемогу на президентських виборах. 

Як відомо, у розпал передвиборчих перегонів в Мексиці сталася серія жорстоких нападів на політичних кандидатів та їхніх помічників. Міністерка безпеки та захисту громадян Роза Ісела Родрігес підтвердила, що з початку виборчого процесу 2023-2024 років було вбито 22 кандидати. Проте, за неофіційними даними, кількість загиблих політиків сягає 38 осіб, не враховуючи Санчес.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Мексиці через сильну спеку загинули 48 осіб.

 

Головне