У Мексиці розстріляли кандидата до Конгресу за кілька місяців до виборів

У Мексиці розстріляли кандидата до Конгресу за кілька місяців до виборів

У центральному штаті Морелос у Мексиці розстріляли кандидата у Конгрес від правлячої партії "Морена". Цей інцидент стався за кілька місяців до загальних виборів у країні.

Про це повідомляє агентство Reuters.

За даними мера муніципалітету Екатепек, політика Яїра Мартина Ромеро вбили разом з його братом на перехресті поблизу полудня в місті Екатепек-де-Морелос.

Також генеральний секретар штату Родріго Рейє заявив, що ще одного члена політичної сили вбили у центральному штаті Сакатекас напередодні.

За даними місцевих ЗМІ, Хорхе Антоніо Монреаль Мартінес, племінника губернатора Сакатекаса Девіда Монреаля та сенатора Рікардо Монреаля, вбили у муніципалітеті Фреснільо. Шурин сенатора був вбитий невідомими кілька днів тому.

Губернатор Сакатекасу відзначив на своїй сторінці у Facebook, що ці напади не залишаться безкарними.

"Ми продовжимо боротьбу за умиротворення в Сакатекасі", - зазначив він.

Варто зауважити, що в останні роки вибори в Мексиці не рідко відбуваються на тлі політичного насильства та нападів. Так, перед міжвиборчими періодами в 2021 році були зареєстровані десятки вбивств політиків та кандидатів.

Також раніше було зазначено, що взимку 2019 року в Мексиці, одразу після інавгурації, невідомі вбили мера міста Тлахьяко Алехандра Апарісіо.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, країни ЄС мають вибудувати військові бюджети, які зможуть протистояти загрозі з боку рф.

Головне