У матері депутата Київради конфіскують Range Rover куплений за 65 000 грн

У матері депутата Київради конфіскують Range Rover куплений за 65 000 грн

Суд визнав депутата Київради винним у порушенні правил щодо отримання подарунків і постановив конфіскувати у його матері автомобіль Range Rover, придбаний за 65 000 гривень.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Крім того, депутатові призначено штраф у розмірі 2550 гривень.

Згідно з інформацією, у 2022 році мати депутата Київради за участі його помічника придбала у юридичної особи автомобіль Range Rover Sport 2020 року випуску за 65 000 грн. У своїй декларації за 2023 рік депутат вказав, що користується цим автомобілем, зазначивши його вартість у понад 2,3 мільйона гривень.

Розглянувши справу, суд дійшов висновку, що автомобіль було придбано за значно заниженою ціною, що можна розцінити як подарунок близькій особі депутата, що суперечить закону "Про запобігання корупції".

Шевченківський районний суд міста Києва визнав депутата винним у порушенні адміністративного законодавства за ч.1 ст. 172-5 КУпАП і призначив йому штраф у розмірі 2550 гривень із конфіскацією автомобіля Range Rover Sport.

Київський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін після розгляду апеляційної скарги.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ексголові Конституційного Суду і правоохоронцям, які переправляли його за кордон, повідомлено про підозри.

Головне