У Маріуполі відбувся випуск так званих "блогерів", які просуватимуть кремлівську пропаганду - ЦНС

У Маріуполі відбувся випуск так званих

У окупованому Маріуполі випустили першу групу з 30 "блогерів", навчених поширювати російську пропаганду. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Їхня підготовка тривала лише два тижні в спеціально створеній школі.

"У Маріуполі відбувся перший випуск "блогерів". Профільну школу для навчання "спеціалістів", які просуватимуть кремлівську пропаганду на ТОТ України, окупанти організували буквально два тижні тому. І вже випустили 30 дипломованих "фахівців" зі створення фейків та поширення російських наративів", - ідеться у повідомленні.

Паралельно окупанти провели майстер-клас з пропаганди для дітей в Алчевську. Колаборантка Юлія Черепніна, редакторка газети "Огні", навчала принципам маніпулювання свідомістю мешканців окупованих територій.

За оцінкою ЦНС, такі заходи є частиною системної роботи окупантів, спрямованої на знищення української ідентичності та формування проросійських поглядів серед молоді.

Центр національного спротиву закликає громадян повідомляти про діяльність подібних псевдожурналістів та колаборантів, гарантуючи анонімність інформаторам.

Нагадаємо, генсек ООН Антоніу Гутерреш здійснює неанонсований візит до Казані, де 22-24 жовтня проходить саміт країн БРІКС. Інформацію про його участь підтвердив заступник речника ООН Фархан Хак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія оборони Ізраїлю офіційно підтвердила, що 4 жовтня в результаті авіаудару по столиці Лівану, Бейруту, було знищено голову виконавчої ради Хезболли Хашима Сафі ад-Діна, який, за даними ізраїльських спецслужб, міг стати наступником ліквідованого Хасана Насралли.

Головне