У Маріуполі росіяни перевіряють підлітків на лояльність до України

У Маріуполі росіяни перевіряють підлітків на лояльність до України

У тимчасово окупованому Маріуполі російські війська почали перевіряти неповнолітніх на "лояльність до України".

Про це повідомив Центр національного спротиву. Як зазначається, місцевих підлітків зупиняють на блок-постах. Після цього в них перевіряють телефони та наявність паспорта рф, який згідно із законодавством російської федерації отримують з 14 років.

Після перевірки на причетність до партизанського руху з дітьми проводять "профілактичні бесіди". Під час них вимагають повідомляти про "ненадійних товаришів".

"У місті спостерігається посилення фільтраційних заходів, а також продовжуються практика викрадення мешканців", – розповіли в Центрі нацспротиву.

Нагадаємо, у поки що окупованому Бердянську Запорізької області російські загарбники вбили двох українських підлітків – Тиграна Оганнісяна і Микиту Ханганова. Так звана “місцева влада” заявила, що “ліквідувала двох проукраїнських терористів”. Обоє хлопців загинули у неділю, 25 травня.

“25 травня двоє хлопців 2006 року народження, Тигран Оганнісян і Микита Ханганов, вступили в бій з окупантами. Як відомо, вони знищили військового рф та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про “ліквідацію” хлопців”, – зазначив він.

За даними омбудсмена, підлітків та їхні родини окупанти переслідували упродовж тривалого часу. Одного з хлопців – Тиграна – загарбники навіть викрадали, а потім проводили допити та застосували до нього тортури.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Організація Об’єднаних Націй внесла росію до списку ганьби за вбивства дітей в Україні. За даними ООН, росія минулого року вбила в Україні 136 дітей, і ще 518 дітей постраждали через дії країни-агресора. Крім того росіяни у 2022 році скоїли 480 нападів на школи та лікарні.

Головне